Eet je een weg door Barcelona: een reisgids voor eters

Barcelona is niet bepaald onbekend land, maar er zijn een aantal dingen waar je zeker van kunt zijn als je komt. Er zal eerst en altijd jamón zijn. We kunnen Gaud verwachten. Hoge glazen vermout besprenkeld met frisdrank zijn het lekkerst in de late ochtend, idealiter te midden van een bijeenkomst van luidruchtige oudere Catalanen, terwijl ze snacken op knapperige brokken brood ingewreven met tomaat. Er zal gevoetbald worden. Er zullen borden met paella (beter nog, fideuà) zijn die worden platgebrand door de kustlijn en verbijsterende proeverijmenu’s met wachtlijsten van zes maanden. Het antwoord is meestal “ja”, omdat er mensen zullen zijn. Er zijn veel; de stad wordt al jaren gesmoord door de ongelukkige toestroom van mensen van over de hele wereld die op cruiseschepen komen. (Velen van ons zijn opgenomen in de lijst van daders.)

Zelfs als de meeste van deze identificerende kenmerken van Barcelona nog steeds aanwezig zijn, werd de stad zwaar getroffen door de wereldwijde epidemie die de toestroom van toeristen en andere bezoekers meer dan een jaar stopte. De toeristisch-zware Gotische wijk, bijvoorbeeld, heeft nu minder T-shirtwinkels en bekers sangria en meer onafhankelijke, lokaal georiënteerde restaurants en cafés, en een toenemend aantal van hen schrijft trots hun menu’s volledig in het Catalaans. In deze gids worden standaard Catalaanse spellingen gebruikt vanwege het belang van het gebruik van de taal nadat deze gedurende een groot deel van de 20e eeuw werd onderdrukt.

Open ruimtes zorgen voor een betere waardering van de meer gevestigde aspecten van Barcelona, ​​zoals de charmante overdekte markten buiten de wereldberoemde Boqueria, de geliefde buurtbakkerijen die authentieke Catalaanse lekkernijen serveren en de uitstekende, uitstekende wijn. U kunt genieten van de met aardappelen gevulde samosa’s aan het strand en andere verbluffende voorbeelden van immigrantenkoken uit Ecuador, Peru, Pakistan en Marokko, want tapas zijn hier nog steeds niet zo beroemd als in Sevilla. Je kunt ook een bus of tram nemen vanuit het centrum van de stad naar een rustige buurt, een afgelegen strand of een landelijke wijnmakerij om de lokale cultuur te ervaren zonder te maken te krijgen met massa’s toeristen.

De Eater Barcelona City Guide helpt je je weg te vinden in de meer voor de hand liggende en minder voor de hand liggende attracties van de stad, die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar die je gemakkelijk kunt missen als je niet weet waar je moet zoeken. Belangrijk is dat je hier als bezoeker de verjongde geest en het doel van de stad kunt voelen. Een niet-zo-subtiele suggestie dat u uw post-pandemische vakantieplannen wijzigt om deze bestemming op te nemen. Met wat pa amb tomàquet ernaast, zal deze bloemlezing van reisverhalen je helpen alle facetten van Barcelona te ervaren die je je kunt voorstellen.