Hoe vindt u de beste hotels en restaurants in Barcelona?

Als je een fijnproever bent, is Barcelona je beste optie. De hoofdstad van Catalonië is de thuisbasis van enkele van de beste restaurants ter wereld, evenals talloze traditionele tapasbars en gezellige natuurlijke wijncafés. Hoewel de kosten van een maaltijd in deze stad niet meer zijn wat het was (of wat het nog steeds is in andere delen van Spanje), zijn er tal van uitstekende opties beschikbaar voor elk budget of elke smaak.

Tenzij u de lokale eeturen negeert, die kunnen worden samengevat als ‘laat’, zult u nooit honger hebben zolang u dat doet. Anders gezegd, de lunch is om 2 uur, het diner is om 9 uur en je moet twee keer nadenken om voor 8 uur ergens heen te gaan. Bovendien is er een toename van het aantal restaurants dat in de stad wordt geopend, waarbij veel van deze plekken vervangen ter ziele gegane monumenten die ooit voor toeristen zorgden. Ondertussen zijn er in Catalonië verschillende interessante nieuwe restaurants geïntroduceerd die de traditionele mediterrane gerechten uitbreiden dankzij een infusie van buitenlandse chef-koks en inventieve inboorlingen die naar huis zijn teruggekeerd.

De eetcultuur van Barcelona is spannender dan ooit. U heeft de ideale locatie gevonden als u advies wilt over hoe u er het beste van kunt maken en suggesties voor een aantal fantastische hotels.

Het beste

Een bezoek aan Besta zou bovenaan je lijst moeten staan ​​als je in Barcelona bent. Dit relatief nieuwe restaurant in de minder trendy “linkerkant” van de wijk Eixample heeft een menu dat de Galicische en Catalaanse keuken combineert. Een menu vol onverwachte combinaties van seizoensproducten en verse zeevruchten, zoals tartaar van witte mediterrane garnalen met oude Galicische rundercarpaccio en calamares met snijbiet en bloedworstsaus, laat je gegarandeerd meer verlangen. Maak het af met een (of twee) gin-tonics gemaakt met hun gin, die is gedistilleerd met algen en oesters voor een verfrissende, komkommerachtige (en slechts licht zoute) afdronk.

Gas

Sant Antoni is momenteel het hipste deel van Barcelona en het bruisende terras van Benzina is het epicentrum van de actie. De Catalaanse hoofdstad is diverser en kosmopolitischer dan ooit. Het komt tot uiting in moderne restaurants zoals deze – met zijn Britse eigenaar, Italiaanse chef-kok, afspeellijst uit de jaren 70 en 80 en de uitgesproken New Yorkse lucht. Dit etablissement uit 2018 staat bekend om zijn inventieve wendingen op klassieke Italiaanse gerechten (zoals aubergine-parmigiana met parmezaanijs of Sferamisu, een gedeconstrueerde bolvormige kijk op tiramisu), krachtige cocktails en een groot aantal Italiaanse wijn.

Fismuler

Tussen de stijlvolle setting in El Borne, het goedgeklede publiek, uitstekende verlichting en verweerde houten tafels met zitbanken, voelt Fismuler aan als een studio voor performancekunst die ook uitstekend eten biedt. Dorada-tartaar met amandelen en druiven, truffelschnitzel met eigeel op lage temperatuur en een ultrakleverige cheesecake die meer kaasachtig dan zoet is, zijn enkele van de eeuwige publiekstrekkers op het menu, dat vaak roteert. Zitplaatsen is beschikbaar in een helder verlichte eetkamer of als u buiten wilt eten, aan een van de zes tafels op het kleine terras.

De verborgen Japanners

Vroeger was het zo dat als je Japans eten wilde in Barcelona, ​​je ofwel een lening moest afsluiten om het te betalen of genoegen moest nemen met arme rauwe vis en vergeetbare noedels. Fast-forward naar 2022, en de Japanse culinaire scene in Barcelona is nog nooit zo heter geweest, met El Japonés Escondido op de grens van Borne-Barceloneta als de beste plaats. Begin met de zijdezachte blauwvintonijn moriawase-selectie en ga dan verder met de dampende schaal met mosselen met een heerlijk pittige, plakkerige zoete chilisaus. Uniek van heerlijk verse zeevruchten, wat deze plek onderscheidt, is een uitstekende service en een eetruimte die meer aanvoelt als een drinkplaats op de late avond dan als een restaurant.