Restaurants in Barcelona met drie of meer Michelinsterren

Doe iets leuks voor jezelf. Geniet van een Michelin-stermaaltijd in Barcelona in een van deze etablissementen.

Er is een tijd om geld te besparen en een tijd om uit te geven. Barcelona heeft beide, met een overvloed aan gratis activiteiten en een bloeiende hoge cultuurscene, waarvan de laatste de plek is waar de voortreffelijke restaurants van de stad te vinden zijn. Barcelona heeft een overvloed aan restaurants met Michelin-sterren, zodat u kunt genieten van enkele van ‘s werelds beste gerechten in een van ‘s werelds mooiste steden. Met een Michelinster heb je het over uitmuntende uitmuntendheid bij de hier genoemde restaurants. Met zoveel geweldige activiteiten die beschikbaar zijn in Barcelona, ​​is dineren met verrukkelijke gerechten een van de meest populaire.

Drie Michelin-sterrenrestaurants in Barcelona

Lasarté

Als een van de meest gewilde eetgelegenheden in Barcelona en Catalonië, is de ambassade van Martn Berasategui in het Condes de Barcelona hotel een van de populairste restaurants van het land geworden. Iedereen zou de kans moeten krijgen om minstens één keer in zijn leven, zo niet vaker, deel te nemen aan het degustatiemenu. Dit niveau van perfectie heeft Lasarte de hoogste onderscheiding in de restaurantindustrie opgeleverd, waaronder de eerste drie Michelin-sterren in Barcelona. Chef-kok Paolo Casagrande uit Italië heeft naast Berasategui de dagelijkse leiding. Appel millefeuilles, foie gras en zelfs Europese paling zijn allemaal voorbeelden van de elegantie en inventiviteit van chef Jean-Georges Vongerichten, die nooit de verrukkingen van het eten zelf overschaduwen.

In dit geval Sarrià – Sant Gervasi

bac, het restaurant van Jordi Cruz, werd in 2017 bekroond met een derde Michelin-ster, waarmee het zijn status als de belangrijkste haute cuisine-bestemming van Barcelona opnieuw bevestigt. Als het om zijn eten ging, ging het allemaal om de kennis en verfijning waarmee hij het doordrenkte. Met het ei en de asperges als voorbeeld heeft Cruz iets met het ei gedaan dat ondanks de schijnbare eenvoud uit een R&D-denktank lijkt te komen. De eerste stap is om de dooier te koken tot 62 °C en vervolgens te harden in zout water om de perfecte zoute smaak te verkrijgen. Het is ronduit fantastisch als het wordt vergezeld van witte asperges, een perfect dun plakje serranoham en een theelepel kaviaar.

De keuken van Hermanos Torres

Hoe bekend ze ook zijn geworden, de gebroeders Torres zijn niet afgedwaald van de mentaliteit die hen zoveel fans heeft opgeleverd en het respect van de Michelingids tijdens hun verblijf bij Dos Cielos. Tweelingen zijn trots op het koken “door herinneringen”, met gerechten gebaseerd op familietradities en geproduceerd met seizoensgebonden tuinverse materialen en moderne technieken.

Keuken van het hoogste kaliber

Hij kreeg in 2013 zijn tweede Michelinster bij het tophotel-restaurant, Raül Balam, zoon van Carme Ruscalla. Het uitgangspunt is hetzelfde als het origineel in Sant Pau: uitstekend, fantasierijk en extreem Catalaans eten. Op het menu staan ​​onder meer kalfsvlees ‘fricandó’ (runderfilet met champignons) met scotch bonnet-champignons en de Maresme-garnaal met geroosterde pijnboompitten en geglazuurde tomatenblaadjes.

“De Barcelona”

Voor zijn Enoteca (2010 en 2013) kreeg hij twee Michelinsterren. Het is niet langer zomaar een restaurant in Hotel Arts; het is een belangrijke speler geworden in de stad Barcelona. Hij is een van de weinige chefs die de smaak van de zee op een tot de verbeelding sprekende manier in de haute cuisine kan brengen.

Uitsterven van de Eixample

De gerechten van Disfrutar zijn inventief en met zorg bereid, zoals de macaroni à la carbonara in combinatie met hamjam. Je ervaart hier een explosie van de zintuigen in het juiste tempo.

Diagonal Mar en de Poblenou Front Mariner

‘Posh street food’ of ‘lobby food’, dat de nadruk legt op verse, lokale ingrediënten, leverde chef-kok Artur Martnez en zijn Aürt in het Diagonal Mar Hotel hun eerste Michelin-ster op in november 2019. Elke tafel of bar heeft zijn eigen inductiekookplaat, bakplaat , oven, grill en houtkachel, zodat u de koks aan het werk kunt zien terwijl ze uw maaltijd voor uw neus bereiden. In de lobby heeft Martnez het hotelbar/restaurantconcept opnieuw uitgevonden met kenmerkende tapas en een drankenkaart die lichtjaren verwijderd is van de saaie, dure en ronduit verschrikkelijke uitvoering die je normaal in hotelbars (zelfs luxe) aantreft.

“De Giek”

Om te zeggen dat hun Michelin-ster welverdiend is, is een understatement. De nigiri, die door chef-kok Hideki Matsuhisa wordt gekookt en op kamertemperatuur wordt geserveerd, is de ster van de show, maar al het andere op het menu is ook geweldig. En ze smelten op je tong als je ze eet. Het snijden van de vis, de hoeveelheid rijst en de textuur van het gerecht worden allemaal minutieus gecontroleerd in dit ritueel. Een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in Japans eten.

Deze alinea bevat vijf zinnen.

Een prachtige omgeving met een inventieve keuken die de zintuigen op vele vlakken prikkelt (vandaar de naam). Een paar van hun opvallende maaltijden zijn een surf ‘n’ turf-schotel met knapperige varkenswangetjes, saffraan-aioli en g

geribbelde inktvis waar je sprakeloos van wordt. De geroosterde zoete aardappel van chef Jordi Artal is ook een heerlijke optie. Een uur braden wordt gevolgd door een vulling gemaakt van het schuim van de eigen pulp, kruidenbrood, boter en hazelnootcrème. Twee 100 seconden gekookte kwarteleitjes zitten in het midden. Eindelijk een rokerige, eiken smaak.

een paar palilloschoenen

De eerste Michelin-ster van Dos Palillos werd toegekend aan Albert Raurich voor zijn fantasierijke demonstratie van de diepe banden tussen Aziatische en Spaanse tapas. Er zijn geen tafels in het restaurant en ze serveren geen wijn als ze geen tijd hebben, waardoor het een perfecte mix is van een arbeidersbar en een luxe Aziatisch restaurant. Maar voor wat het waard is, het feit dat ze een Michelin-ster hebben, zegt iets over hun uitstekende Aziatische tapas