Wat is een Michelinster precies?

Al uw vragen beantwoord door een MICHELIN Guide Inspector.

Wat betekent een Michelinster?

Het toekennen van een Michelin-ster is voorbehouden aan de beste chef-koks ter wereld. Bij het beoordelen van de kwaliteit en consistentie van een restaurant houden we rekening met de kwaliteit en consistentie van de ingrediënten, smaken, technieken en de persoonlijkheid van de chef zoals weergegeven in hun keuken.

Wordt de Michelinster elk jaar uitgereikt?

Ja. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe Star-restaurants, en we onderzoeken voortdurend onze huidige restaurants om er zeker van te zijn dat ze nog steeds aan onze hoge normen voldoen.

Bybrook en Castle Combe zijn twee naburige steden.

Krijgen restaurants een ster toegekend op basis van hun ontwerp of stijl?

Nee, een Michelin-ster wordt alleen toegekend op basis van de kwaliteit van het eten dat aan de gasten wordt geserveerd. De prijs heeft niets te maken met de esthetiek van een restaurant of de mate van formaliteit of informaliteit daarin.

Wie zijn de mensen die de beslissingen gaan nemen? Wie heeft de leiding?

Het is aan de Michelin-inspecteurs om de definitieve selecties te maken. Om tot een definitief oordeel te komen, komen inspecteurs bij elkaar om hun ervaringen in een restaurant met elkaar te bespreken.

Na hoeveel bezoeken aan het etablissement vindt u het een ster waard?

Iedereen die nodig is. We moeten ervoor zorgen dat onze gasten genieten van hetzelfde uitstekende kookniveau, ongeacht wanneer ze bezoeken, om Michelin-sterren te verkrijgen. Daarom dineren we bij de beslissing om al dan niet een Ster toe te kennen het hele jaar door op verschillende tijdstippen, inclusief lunch en diner op weekdagen en in het weekend.

Wat zou je willen eten?

In de loop van het jaar proberen we zoveel mogelijk verschillende gerechten te consumeren, zodat we een goede proeverij van de chef kunnen krijgen. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elk gerecht dat uit onze keuken komt van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Eet je graag alleen of met een begeleider?

Dat varieert. Er zijn momenten dat we alleen dineren, met een partner of zelfs in een groep.

Hoe noodzakelijk is het voor inspecteurs om buitenlandse ervaring te hebben?

Het is van cruciaal belang. Alle inspecteurs zijn toegewezen om te dineren in de landen waar de MICHELIN-gidsen momenteel worden gepubliceerd. Het hebben van dezelfde normen en referentiepunten voor alle inspecteurs betekent dat een Michelinster moet betekenen en dezelfde waarde moet hebben, ongeacht waar deze zich bevindt.

De tiende – Londen, Engeland.

Is er een rol voor service?

Het antwoord is een volmondig nee. Een Michelin-ster heeft geen invloed op het soort service dat een restaurant wil verlenen, want dat is geheel aan het oordeel van het etablissement zelf.

Kan een eetgelegenheid aan de eisen voldoen?

Ja, een ster kan aan elk restaurant worden toegekend, ongeacht de stijl of keuken.

Wat is de procedure voor het verkrijgen van een ster?

U hoeft geen ster aan te vragen als het restaurant momenteel in de Michelingids staat. Alle restaurants in de gids worden regelmatig opnieuw beoordeeld. En elk restaurant kan ook verzoeken om opgenomen te worden in de MICHELIN Gids.

Wordt de Star automatisch ingetrokken als de chef vertrekt?

Het antwoord is nee. Het restaurant kan ervoor kiezen om een ​​bekwame souschef van binnenuit te promoten, of het kan ervoor kiezen om een ​​getalenteerde chef-kok van een ander etablissement in te huren. Ga gewoon terug naar het restaurant en kijk hoe het ons vergaat.

Verwijder je de ster als het restaurant is verkocht?

Nieuwe eigenaren veranderen vaak het concept/de stijl van het restaurant, daarom is het voor iedereen makkelijker als we het restaurant helemaal uit de Gids verwijderen en opnieuw beginnen……. ….. Sommige restaurants hebben daarentegen dubbelzinnige eigendomsstructuren, waardoor een verandering in het management bijna onbeduidend is in termen van het culinaire personeel van het restaurant en de algemene doelstellingen.

Is er een reeks normen waaraan moet worden voldaan in de keuken?

Gewoon geweldig eten is waar we naar op zoek zijn. Er is hier geen geheime formule. In bepaalde gevallen zijn etablissementen met een Michelin-ster avant-garde, terwijl ze in andere gevallen meer traditioneel zijn. All Starred-restaurants zijn niet voor iedereen, en dat is prima. We zeggen alleen maar: “Dit zijn de beste restaurants om te eten.” Daarna is het aan de lezer om degene te kiezen die bij hem past.

Is er een maximum aan het aantal sterren dat je in een kalenderjaar mag uitgeven?

Het antwoord is absoluut niet. Elk jaar krijgen we een groot aantal aanmeldingen, maar er worden er maar een paar gekozen. Dit komt omdat sommige niet consistent genoeg zijn; anderen hebben een paar opvallende gerechten in hun repertoire, maar hun andere aanbod is niet zo memorabel; en weer anderen zijn hun vaardigheden in de keuken nog aan het ontwikkelen.

Hetton, de engel

Wat heeft het voor zin om de sterren te verwijderen?

We stellen onze Gidsen samen ten behoeve van onze lezers, en we zullen geen ster opnieuw toekennen aan een restaurant als we denken dat het eten bedorven is.

Heeft u een exclusief etablissement nodig om een ​​Michelinster te krijgen?

Dat we de voorkeur geven aan meer formele eetgelegenheden, is een veel voorkomende misvatting over onze aanbevelingen. In feite is dit helemaal niet waar! Het is waarschijnlijk een overblijfsel van de da

van formeel dineren in Europese steden, wat 30-40 jaar geleden de norm was. Het is maar goed dat sterren nu in verschillende instellingen beschikbaar zijn; de horeca is er beter voor.

De wijnkaart is ook een overweging, nietwaar?

Aangezien restaurants die hun eten serieus nemen meestal een interessante wijnkaart hebben, valt dit deel meestal op zijn plaats.

Wat gebeurt er als je in een restaurant eet en ontdekt dat de chef de stad uit is?

Wie bereidt er voor je als je niet in de keuken bent? waarop hij antwoordde: “Dezelfde mensen die koken als ik hier ben”. Onze enige zorg is dat de kwaliteit van het eten op hetzelfde niveau wordt gehouden als altijd.

Als je een chef-kok hoort zeggen dat hij of zij “niet kookt voor de gidsen”, hoe voel je je dan?

Als we het horen, zijn we dolgelukkig. Als een chef-kok niet alleen voor zijn klanten kookt, zijn ze zeker ontspoord. Geen enkele chef-kok mag eten bereiden voor de gidsen of iemand anders behalve hun betalende klanten.

Wat betekenen één, twee en drie Michelinsterren precies?

De individualiteit en het talent van een chef-kok zijn zichtbaar in hun maaltijden, en hun eten is verfijnd en geïnspireerd wanneer ze twee Michelin-sterren ontvangen. Drie Michelin-sterren zijn onze grootste eer, gegeven aan koks die het toppunt van hun vak hebben bereikt en wiens maaltijden zijn verheven tot de status van kunstwerken.

Welke extra onderscheidingen in de culinaire kunsten geeft de MICHELIN Gids?

Een eenvoudigere, meer budgetvriendelijke keuken verdient het predicaat Bib Gourmand. Om opgenomen te worden in de Michelingids vereist een hoog kookniveau, maar we moeten er ook op wijzen dat we ook op zoek zijn naar een goede keuken.

Geef je restaurantmanagement wel eens feedback?

Nee. Restaurants mogen geen andere inbreng in overweging nemen dan wat hun consumenten te zeggen hebben.

Is het mogelijk om een ​​Michelinster terug te geven aan een chef-kok?

Als een chef-kok om welke reden dan ook niet wil dat zijn of haar kookkunsten bekend worden gemaakt, zullen we de Ster niet opnieuw toekennen. Voor hen om te beweren dat hun restaurant sloot vanwege de slechte pers, is hetzelfde als het theater dat zegt dat het een artikelrecensie “teruggeeft” nadat de uitvoering van het stuk voorbij was.

Maakt het hebben van een Michelin-ster onnodige stress op de schouders van een chef-kok echt een verschil?

Wanneer een restaurant een Michelin-ster krijgt, hoeft de chef-kok alleen maar de hoge kookstandaard vast te houden die hem de eer opleverde. Als gevolg hiervan kunnen ze merken dat er meer vraag is naar hun diensten.

Chefs W8 – Londen

Canapés en pre-dessert zijn niet verplicht om een ​​ster te ontvangen.

Nee. Elk type eten kan in elk formaat worden geserveerd door een restaurant. Maar als het al deze aanvullende doelen dient, onderzoeken we het net zo nauwkeurig. Ze moeten op dezelfde manier worden gedaan als ze door een restaurant worden gedaan.

Is er een kwaliteitsvermindering op vrijdag- en zaterdagavond?

Integendeel zelfs. Er is niets beter dan een overvol restaurant binnen te lopen om een ​​restaurant op zijn best te ervaren. Op een regenachtige, sombere dinsdag in januari is het moeilijk om een ​​hoge standaard te handhaven in een restaurant.

Michelinsterren worden niet vaker toegekend.

Er zijn veel getalenteerde koks die geen ster halen omdat hun gerecht niet consistent genoeg is. Zonder de vis of de waarschuwing dat “Desserts kunnen worden geraakt of gemist”, kan een Michelin-ster niet worden toegekend.

Jonge koks: welk advies zou je ze geven als je kon?

Drie dingen om in gedachten te houden:

Of het nu een tomaat of een kip is, de beste componenten vormen de basis van elke uitstekende maaltijd.

Probeer waar mogelijk uw maaltijden buitenshuis te krijgen.

Het kan zijn dat je pas halverwege merkt dat er iets mis is met een gerecht.